Az idei őszön is megtartotta  a szüreti felvonulást Tapolca-Diszel. A helyiek a járványveszély ellenére sem szerettek volna lemondani kedvenc hagyományőrző rendezvényükről. Összefogtak, pénzt gyűjtöttek és ezúttal maguk szervezték meg a népszerű programot. Szombaton, kicsivel 15 óra után, Sály Gyula kisbíró tréfás mulatságra buzdító hirdetményét követően, Szarka Dániel és Gáspár Zsolt szőlőharang vivőkkel az élen, elindult a mulatság.

 

 

Rendhagyó körülmények között született meg, de mindenki szerint remekül sikerült az Albrecht Zsolt és családja, illetve segítőik szervezésében lezajlott program.

 

 

A kisbíró hintója, a lovasok, a szőlőfürtökkel, szőlővesszőkkel , szüreti kellékekkel feldíszített mezőgazdasági járművek, lovaskocsik, a népviseletbe  öltözött, vagy éppen  megmosolyogtató  jelmezek mögé bújt felvonulók a korábbi évekhez hasonlóan a templomtól indultak és a kultúrház udvarán értek célba, hogy ott közösen ünnepelhessék meg az idei szüretet, a kiválónak ígérkező szőlőtermést.

 

 

 

Szórakoztató programokban sem volt hiány, hiszen a Kocs Ida vezette Csobánc Népdalkör asszonyainak és Hazafi Józsefnek a  dalai, Döbör Lili és Döbör Nóra ugróköteles produkciója, a látványos csikós bemutató, a Tapolcai Musical Színpad tagjainak énekes műsora, továbbá a szüreti bálhoz elengedhetetlen élő mulatós zene biztosította a felhőtlen szórakozást, az estébe nyúló remek hangulatot. A gasztronómiai örömöket pedig Sáfár Tünde és Gajdosné Katalin tócsnijai és langallói, illetve Takács József vadhús adománya  és a belőle  készült és Bene Károly vendéglős által elkészített  finom gulyás biztosította a rendezvény idején. /tl/

 

Kapcsolódó videó:

Szüreti felvonulás 2020 Tapolca-Diszel

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. szeptember 12., szombat

 

Gyűjtöttek, felvonultak, mulattak a diszeliek

| hírek, közélet, kultúra |