Egy helyi vállalkozó több napos munkája eredményeként a napokban a falfirkáktól megtisztult és a korábbinál jóval kulturáltabb képet mutat  a tapolcai vasútállomást és a közeli Petőfi ligetet összekötő aluljáró. A következő ütemben kijavítják a létesítmény sok helyen feltöredezett járófelületét, később térfigyelő kamerát is felszerelnek, hogy visszatartsák a rongálókat.

 

A vonatra igyekvők, illetve az állomástól a városcentrum irányába tartók számára már régóta lehangoló látványt nyújtott az egyébként esztétikus, igényes  műkőburkolattal ellátott, de festékszóró sprayvel és egyéb festékfélékkel  alaposan összefirkált, elcsúfított aluljáró.

 

 

Rendbetételét, felújítását egy szakszerű és alapos tisztítási műveletsor előzte meg. Horváth Gábor a Cselle-Ház Kft. műszaki vezetője érdeklődésünkre elmondta, egy helyi céget bíztak meg a feladattal, a cél az volt, hogy úgy tisztuljon meg az aluljáró, hogy közben a falazat felülete megújuljon, de ne sérüljön. A legmakacsabb festékszennyeződések eltávolítása  érdekében többféle eljárást alkalmazott a vállalkozó, köztük az úgynevezett vákuumkamrás eljárást, amely egy homokfúváshoz hasonló folyamat- tudtuk meg.

 

 

 

A  csúf feliratoktól, ábráktól így megszabadított felületet (a város egyéb közterein már sikerrel alkalmazott)  fertőtlenítőszer felhordásával, illetve gőzborotvával tisztították, fertőtlenítették. Ezen műveletekkel párhuzamosan,  az aluljáró áramrendszerét, közvilágítását és csapadékvíz elvezető rendszerét is kijavították. A következő ütemben a járófelületet teszik rendbe, majd térfigyelő kamera üzembe állítását ígérik az illetékesek, hogy ne állhasson vissza a leharcolt állapot a város egyetlen aluljárójában. /tl/

 

“Antigraffiti”- Megtisztult az összefirkált aluljáró

| gazdaság, hírek, önkormányzat |