Tapolca összes kereskedelmi- , ipari- , szolgáltató létesítményében (zárt térben) és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz az orr-száj maszk viselése, illetve ennek hiányában az arc sállal, textillel történő eltakarása hétfőtől. A kávézók, éttermek teraszai viszont a vidéki településeket érintő országos enyhítések okán kinyithatnak- jelentette be a napokban tartott online fogadóóráján Tapolca polgármestere. Elhangzott, a város  a mai napig 63 millió egyszázezer forint gépjárműadót utalt át a kormánynak, a következő napokban újabb 3 millió forinttal járul hozzá az országos járványügyi védekezéshez.

 

Dobó Zoltán a további kormányzati járványügyi intézkedésekre reagálva elmondta, a város már hetekkel ezelőtt döntött az óvodai, bölcsődei ügyelet beindításáról.  Továbbra is várják azoknak a szülőknek a jelentkezését, akiknek a munkába állását segítheti a lehetőség.

 

 

A város állítható háttámlájú kórházi ágyakkal, azok  házhozszállításával kívánja segíteni azokat, akiknek otthonában ápolásra szoruló személyről kell gondoskodni. Konkrét igények esetén összesen 25 darab (oldalrács és matrac nélküli) kórházi ágyat tudnak eljuttatni a rászorulókhoz. Elhangzott, Rig Lajos országgyűlési képviselő felajánlotta, hogy mindenkinek aki szeretné, személyesen, gyakorlatban is megmutatja  az ápolási fortélyokat, az ágy helyes használatát, akár többszöri alkalommal is elmagyarázva, bemutatva a szakszerű, személyre szabott betegápolás technikáit. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzati fenntartásban működő óvodai dolgozókkal átbeszélték az óvodai működés, ellátás és bérezés feltételeit. Eszerint, ahogy korábban, továbbra is teljes bért kapnak az óvónők és dajkák. Az érintettek  három csoportra osztva látják el az óvodai  ügyelet feladatait. Interneten érkező kérdésre válaszként elhangzott, a játszóterek újranyitását csak akkor engedélyezi a város, ha arra a kormány javaslatot tesz, addig viszont marad a lezárás. A helyijárati közlekedés újbóli elindítását a következő tanévre időzíti az önkormányzat. Kivételt képezhet, ha azt egy nagyobb tapolcai termelő létesítmény igényli- tette hozzá a polgármester. /tl/

 

Új szabályok holnaptól

| egészségügy, hírek, önkormányzat |