A Cselle-Ház Kft raktárában két tucatnyi jó minőségű használt német kórházi ágy várja, hogy tapolcai gondozottakhoz kerüljön. Rig Lajos országgyűlési képviselő mentőápolói minőségében felajánlotta, betanítással segíti a hozzátartozókra háruló, otthoni  ápolási feladatok szakszerű ellátását.

 

 

 

A parlamenti képviselő a Tapolcai Média kérdésére elmondta, hogy az év elején érkezett kamionnyi kórházi ágyat azokhoz a betegekhez, ápolásra szoruló emberekhez szeretnék eljuttatni, akik a járványhelyzetben meghozott intézkedések következtében kikerültek az egészségügyi ellátásból. Az igénylőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy jelzik igényüket az önkormányzat felé.  – A családhoz, illetve rokonokhoz hazatért beteg gondozása, ápolása megerőltető, hozzáértést igénylő feladat. Szívesen segítek, megmutatom miként kell az ágyban elfordítani, felültetni, mosdatni a beteget, vagy éppen hogyan kell a sztómazsákot, vagy éppen a pelenkát kicserélni. Ez nem egyszeri alkalom lenne, hiszen egészen addig kijárok az ápolthoz, amíg házi gondozóik nem sajátítják el a szükséges fogásokat. Az otthonokba ingyenesen kiszállított kórházi ágy pedálos állítási lehetősége révén biztosítja a kényelmes ápoláshoz szükséges magasságot, erőfeszítés nélkül beállítható rajta például a félig ülő helyzet, amely alkalmas  etetéshez, tv nézéshez.

 

 

A kórházi ágyakhoz nem tartozik matrac, de az viszonylag alacsony  áron, mint gyógyászati segédeszköz könnyen beszerezhető. Az ágyakat a Cselle-Ház Kft munkatársai fertőtlenítik mielőtt az a rászorulókhoz kerülne – árulta el Rig Lajos, aki arra kéri az érintetteket, hogy nyilvános elérhetőségein bátran keressék felajánlásával kapcsolatban. /tl/

 

Kapcsolódó videó:

Igényelhető kórházi ágyakról, az otthonápolásról, segítségnyújtásról, önkéntességről kérdeztük Rig Lajos országgyűlési képviselőt.

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. május 5., kedd

 

Kórházi ágyakkal és szakértelemmel segítik az otthoni ápolást

| egészségügy, hírek, önkormányzat |