Ruzsa Kristóf Rómeó központifűtés-és gázhálózat rendszerszerelő tanuló  a Szakma Kiváló Tanulója versenyen bemutatott kiváló teljesítményét oklevéllel ismerte el a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A megyei elismerést Szollár Gyula, a Széchenyi István Baptista Középiskola igazgatója jelenlétében,  Csizmadia László szaktanár, a kamara kézműves tagozatának alelnöke adta át számára a napokban.

 

 

 

Kristóf  ugyan minimális pontszámmal lemaradva nem jutott be végül a nívós országos szakmai verseny döntőjébe (azt a járvány miatt nem is tartották meg), ám teljesítménye így is kimagasló volt,  a megyéből egyedül ő volt képes eljutni erre a szintre. A fiú Csizmadia László tanítványa.

 

Mester és tanítvány   /Fotók:tl/

 

A mester szerint, Ruzsa Kristóf olyan összetett, nehéz elméleti és gyakorlati feladatokkal birkózott meg az országos verseny során, amelyre csak akkor képes egy tanuló, ha tanulmányain felül, hetente több órát fordít otthonában és az iskolai tanműhelyben a szakmai elmélet és gyakorlati fortélyok elsajátítására. A sikeres szerepléshez jó matematikai- , fizikai- és technológiai ismeretek szükségesek, ezért a döntőbe, illetve a döntő közelébe eljutni is komoly teljesítménynek számít. Megtudtuk, a jövő szerelőinek többek között  lánggal kellett hegeszteniük, forrasztani, közben ügyelni a méretezések pontosságára,  az összetett feladatsor helyes sorrendiségének betartására. Az eredménye révén néhány vizsgatantárgy alól is mentesülő, a szakmát élethivatásának gondoló  Ruzsa Kristóf Rómeó lapunknak elmondta, számára a gyakorlati verseny volt nagyon nehéz, rendkívül izgult, még rosszul is lett a versenyen emiatt. Teljesítményére azonban így sem lehetett panasz- tudtuk meg. /tl/

 

Elismerő oklevelet vehetett át a megye és az iskola legjobb fűtésszerelő tanulója

| hírek, oktatás |