Szabó Richárd tapolcai látszerész mester  a közelmúltban úgy döntött, hogy a szemüveglencsék csiszolásakor felhasznált, műanyag mikroszemcsékkel szennyeződött  vizet  megtisztítja és újrahasznosítja. A vállalkozó ezért  sok százezer forint beruházással egy speciális szűrő berendezéssel bővítette gépi eszközeit.

 

Bár a koronavírus és a vele járó  járványügyi helyzet uralja manapság a közbeszédet és a médiát, attól még a környezetvédelem ügye a legfontosabb kérdések közé tartozik világszerte. Ezen belül a vizek szennyezettsége, egyes helyeken az ivóvíz hiány, máshol a víz oktalan pazarlásának jelensége gyakori, világméretű probléma.

 

Szabó Richárd optikus, Dobó Zoltán polgármester és a közelmúltban vásárolt speciális víztisztító gép


 

Ezért is üdvözlendő a tapolcai vállalkozó szemlélete és hozzáállása, amely ugyan havonta csak néhány köbméter víz tisztításáról és újrahasznosításról szól, de mégis sokkal több annál. Említésre méltó abból a szempontból is, hogy egy nem kötelezően előírt, lassan megtérülő beruházást azért is érdemes megvalósítania valakinek mert az környezetvédelmi szempontból hasznos, vagy mert  jóérzéssel jár a tudat, hogy többet tett az elvártnál. Szabó Richárd fejlesztését Dobó Zoltán polgármester is megtekintette, dicsérve a példaértékű beruházást. /tl/

 

Közeleg március 22-e, a víz világnapja- példaértékű beruházás egy helyi  vállalkozótól

| gazdaság, hírek |