Pénteken reggel már csak orr-száj maszkokban, kézfertőtlenítő használatát követően léphettek be a polgármesteri hivatal udvari tanácstermébe a város önkormányzati képviselői, akik ezúttal egyhangúlag, viták nélkül fogadták el a nyilvános képviselő-testületi ülés előterjesztéseit. (Az eseményt a Tapolcai Városi Televízió élőben közvetítette, felvetélről jelenleg is megtekinthető a tapolcaimedia facebook oldalán.)

 

Dobó Zoltán napirenden kívül elmondta, hétfőtől csak maszkban és kézfertőtlenítő használata mellett dolgozhatnak a hivatal munkatársai. A város polgármestere arra kérte a tapolcaiakat, hogy tartsák be a kormány, az önkormányzat, az orvosok utasításait, ajánlásait és mindenben segítsék az időseket.

 

Járványügyi óvintézkedések mellett zajlott a pénteki nyilvános testületi ülés. Fotó:tl

 

Az ülésen szóba került az önkormányzat diák és közétkeztető cégének helyzete. A polgármester arra kérte a szülőket, hogy a kényszerű otthonlét ideje alatt is rendeljék meg az önkormányzat cégétől az ovisoknak és az általános iskolásoknak a napi egyszeri étkezést biztosító, teljes értékű meleg ételt, amely előzetes megrendelés után, a város három pontján vehető át. – A konyha fenntartása, finanszírozása,gazdasági túlélése a város elemi érdeke, éljenek a lehetőséggel- hangsúlyozta. Dobó Zoltán a vegyes ügyek között terjesztette elő javaslatát,  ( a koronavírus járvány okán kialakult gazdasági problémákra való tekintettel) miszerint 2020. április elsejétől, 2020. június végéig ne kelljen bérleti díjat fizetniük az önkormányzattal szerződéses viszonyban álló üzleti vállalkozásoknak. Az előterjesztést a teljes testület támogatta. Elfogadták a képviselők a polgármester fontosabb tárgyalásairól, valamint a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról szóló beszámolót is. Megszavazták a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet megalkotását, de többek között döntöttek, hogy önrészt biztosítanak a TIAC VSE-nek egy TAO-s pályázat révén megvalósuló beruházáshoz. A képviselők elfogadták a város fizető parkolóinak elszámolását, valamint a munkaidőn túli házasságkötések, élettársi kapcsolat létesítések engedélyezését és tarifáit is. /tl/

 

 

A bérleti díjak ideiglenes elengedéséről is döntöttek

| hírek, önkormányzat |