Mára komoly jótékonysági akcióvá nőtte ki magát a Telekom Veszprém kézilabda csapat tapolcai szurkolói csoportjának kezdeményezése. Karácsony előtt ingyenes ételosztást tartottak a Fő téren.

 

A Telekom Veszprém kézilabda csapat tapolcai szurkolói csoportja harmadik éve várja meleg étellel a rászorulókat karácsony előtt a Fő téren. /Fotó: Májer Edit/

 

A Telekom Veszprém kézilabdásai hatalmas szurkolótáborral rendelkeznek Tapolcán is. A baráti társaságot már jó ideje nemcsak a közös sportszeretet köti össze. Eddig sem állt távol tőlük mások megsegítése, de három évvel ezelőtt komoly jótékonykodásba kezdtek bele. Idén is főzéssel és ingyenes ételosztással indították akciójukat.

Mindhárom nap másféle étel főtt a bográcsban. Lapunk a második napon járt a helyszínen. /Fotók: Májer Edit/

 

Pupos Csaba szervezőtől megtudtuk, a Fő téren, advent utolsó hétvégéjén, három napon át, három főző csapattá alakulva várták a szurkolók helyben főzött étellel a rászorulókat, és bárkit, aki jó szívvel elfogadott tőlük egy tál meleg ételt. Idén a marha ételek kerültek asztalra, mindhárom nap más fajta. Nagyjából négyszázötben adag ételt készítettek és osztottak ki a helyi családsegítő szolgálat munkatársainak közreműködésével.

A harmadik nap is jól sikerült az akció. /Fotók: Telekom Veszprém tapolcai szurkolói csoportja/

 

A jótékonysági akció fontos részét képezi, egy arra érdemes és rászoruló fiatal támogatása is.
Egykori szurkolótársuk tragikus távozása után alapították meg az Ihász József Emlékdíjat, melyet elsőként egy kézilabdás fiú, következő évben pedig egy zenész lány érdemelt ki. Az idei támogatott is megvan már, akivel karöltve a szurkolók a mellrák elleni küzdelembe kívánnak bekapcsolódni. 2020. január 14-én, 17.00 órakor a Tapolcai Városi Moziban a megelőzés, a korai felismerés fontosságáról hallgathatnak meg egy figyelemfelhívó előadást az érdeklődők. /Májer Edit/

Nem csak szurkolnak, jótékonykodnak is

| hírek, közélet, sport |