A Széchenyi István Baptista Középiskola rendhagyó LanguageCert nyelvvizsga bemutató angolórát szervezett helyi középiskolásoknak, gimnazistáknak a Tamási Áron Művelődési Központban pénteken.

 

Az angol nyelvizsga helyben is elérhető a tapolcai diákok számára /Fotók: szgy/

 

A tapolcai és környékbeli diákoknak nem kell messzire utazni, hogy nemzetközi nyelvvizsgát tehessenek angol nyelvből, hiszen a helyi Széchenyi iskola immár harmadik éve a LanguageCert nemzetközi angol nyelvvizsgaközpont akkreditált vizsgahelye- tudatosították a rendezvény szervezői és Regő Artúr nyelvvizsgaközpont szakértő a helyi diákság előtt.

 

Regő Artúr

 

Bár a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga az egyetemre, illetve főiskolára való jelentkezéshez, a nyelvvizsga jelentősége mégis egyre nagyobb lesz, hiszen a felvételi pontszámba beleszámít, és a diploma kézhezvételének továbbra is feltétele marad. Erre tekintettel szervezte meg a Széchenyi István Baptista Középiskola november 8-i nyitott nyelvvizsga bemutató angolóráját a Tamási Áron Művelődési Központban. A Széchenyi István Baptista Középiskola igazgatója, Szollár Gyula rövid köszöntőjét követően a LanguageCert nemzetközi angol nyelvvizsgaközpont szakértője, Regő Artúr tartott foglalkozást az érdeklődő diákok és tanáraik számára. A foglalkozáson a széchenyisek mellett a Batsányi János Gimnázium és a tapolcai általános iskolák tanulói is nagy számban vettek részt.

 

 

A foglalkozás célja az volt, hogy a diákokat lelkesítse a vizsgázásra, segítse őket a vizsgaválasztásban és növelje önbizalmukat, illetve tippeket adjon nekik a sikeres vizsgázáshoz. Az előadó felhívta a figyelmet a legfontosabb szempontokra, mire figyeljenek a beszédkészség és íráskészség vizsgákon. A rendkívüli angolórán a tanulók és tanáraik megismerkedhettek a LanguageCert nyelvvizsgarendszer sajátosságaival is, amelynek során kiértékelt beszédkészség és íráskészség vizsgákat elemeztek közösen, megbeszélték az értékelési kritériumokat és a pontozás rendszerét. A helyi vizsgaközpont vezetője, Tarsoly Péter lapunknak elmondta, hogy a Széchenyi István Baptista Középiskola immár harmadik éve a LanguageCert nemzetközi angol nyelvvizsgaközpont akkreditált vizsgahelye. – Ez pontosan azt jelenti, hogy az iskolában államilag elismert, a felvételi pontokba beszámítható, magyarországi munkavállaláshoz felhasználható nyelvvizsga bizonyítvány szerezhető, ami mellé a sikeres vizsgázók nemzetközi bizonyítványt is kézhez kapnak, amit a világ számos országában elismernek. A vizsgáztatók nagyrészt az iskola tanárai, vagyis a tanulók ismerős falak és arcok között mérettethetik meg tudásukat, ami nagy könnyebbséget jelent számukra. Emellett az iskola nyelvvizsga felkészítő különórákat is biztosít- tudtuk meg.

Vizsgahelyként természetesen nem csupán a saját tanulóik számára nyújtanak szolgáltatásokat, hanem minden érdeklődő felé nyitottak. Nagy területet látnak el, hiszen a legközelebbi LanguageCert vizsgahely Veszprémben található. Évente hat alkalommal van lehetőség nyelvvizsgát tenni közép- és felsőfokon, illetve egyszer alapfokon, ezen kívül évente két alkalommal ingyenes írásbeli próbavizsgát is szerveznek az iskolában, ahol az iskola tanulói mellett bárki ingyenesen felméretheti tudását és felkészültségét az éles vizsga előtt, ami alapján a próbavizsgázót tanácsokkal is ellátják a további eredményes felkészüléshez.

A vizsgahely egyre sikeresebben működik, a vizsgára jelentkezők száma évről évre növekszik, köszönhetően annak, hogy a LanguageCert angol nyelvvizsgarendszert, bár Magyarország legújabb vizsgarendszerei közé tartozik, korszerű mérési rendszere, vizsgázóbarát felépítése és nemzetközi elismertsége hamar az ország egyik legnépszerűbb nemzetközi nyelvvizsgájává tette. Legfontosabb sajátosságai, hogy a vizsgafeladatok között nem szerepelnek fordítási, vagy nyelvtani feladatok, az írásbeli vizsga egésze alatt engedélyezett az egynyelvű szótár használata, és már 50%-os teljesítmény elérése is sikeres nyelvvizsgát jelent. /tl/

 

Nyelvvizsgázni Tapolcán érdemes!

| hírek, oktatás |