Két ismert helyi vállalkozó, Pál Krisztián és Németh Károly ajándékaként GPS készülékekkel gazdagodott a tapolcai mentőszolgálat. A létfontosságú eszközöket az Egységben Tapolczáért Egyesület tagjai adták át a mentőállomáson hétfőn.

 

Az Egységben Tapolczáért Egyesület nevében Tölgyes Zsolt, Pass Sándor és Dobó Zoltán adták át két helyi vállalkozás ajándékait, az értékes GPS készüléket Szalai László mentőállomás vezetőnek.

 

– A rendőrséggel, a mentőszolgálattal és a katasztrófavédelemmel is a lehető legszorosabb együttműködésre törekszünk. Nem fordulhat elő, hogy ha kell, ne segítsük a működéseteket, ne adjuk meg azt, amit kértek. Mindez pedig független attól, hogy önkormányzati működtetésű-e, vagy nem az a támogatásra szoruló szervezet, intézmény-fogalmazott Dobó Zoltán az ajándékozók nevében. A polgármester hozzátette, a most átadott eszközökkel is az a cél, hogy a Tapolcán és a környéken élők biztonságban érezzék megukat. A felajánlást Szalai László a mentőállomás vezetője köszönte meg az adakozó vállalkozóknak és az egyesületnek . Elmondta, a mentősöknek nagy szükségük van GPS készülékekre, hiszen gyakran a sűrűn lakott területeken kívül, a környező hegyekben élőkön kell segíteni. Ilyen esetekben a gyors helyszínre érkezés érdekében szinte elengedhetetlen, hogy modern tájékozódási eszközöket használjanak munkájuk során. /tl/

 

Hasznos ajándék helyi mentősöknek

| egészségügy, hírek |