A tapolcai Széchenyi István Baptista Középiskola szépen szerepelt a Kézilabda Diákolimpia megyei elődöntőjén múlt hónapban, Balatonfüreden.

 

A tapolcai kézilabda csapat a balatonfüredi fordulóban. /Fotó: Széchenyi István Baptista Középiskola/

 

A kézilabdás fiúk az V-VI. korcsoport „A” kategória versenyében mérették meg magukat. A megyei elődöntőn ebben a körzetben négy iskola vett részt, a tapolcai Széchenyi iskola (felkészítőjük Horváth – Wágner Viktória testnevelő), a várpalotai Faller Jenő SZKI és Kollégium, valamint a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és a Szent Benedek Gimnázium és Kollégium. – Várpalotát egy nagyon izgalmas és szoros küzdelem árán sikerült legyőznünk, de sajnos a balatonfüredi két igen erős csapat ellen – akik napi szinten edzenek- kikaptunk. Így végül a harmadik helyet sikerült fiainknak megszerezniük. Versenyzőink azonban így is emelt fővel jöhettek haza, hiszen játékukat végig a küzdeni akarás, a kitartás, és a sportszerűség jellemezte, ami sajnos nem volt elmondható minden csapatnál. A fiúkat a végén nagyon megdicsérték és kiemelték, így méltán lehetünk büszkék rájuk. A csapatból a legtöbb gólt Sulyok Máté szerezte, aki tizenhatszor talált be az ellenfél kapujába. Tőle csupán egy góllal maradt le Szombathelyi Bence. Szeretném még kiemelni Szobonya Barnabás és Papp Bence Máté játékát is, akik végig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a torna alatt, valamint kapusunkat, Hajós Balázst is, akitől hatalmas nagy védéseket láthattunk – tudtuk meg Hetsey Pál testnevelőtől.

A csapat tagjai Farkas Adrián, Hajós Balázs, Labovszky Zsombor, Májer Patrik, Pap Bence, Pongrácz Szabolcs, Sulyok Máté, Szentpéteri Mózes, Szobonya Barnabás, Szombathelyi Bence, Takács Benedek, Tulok Levente, valamint Vajai Kristóf voltak. /Májer Edit/

Diákolimpián a Széchenyi kézilabdásai

| hírek, sport |