Szent Márton köpenye – ez volt a hívószava a november 9-én, szombaton, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola által szervezett családi napnak, lampionos felvonulásnak.

 

 

A családi nap mazsorett bemutatóval kezdődött. Megtudtuk, az iskola négy éve alakult csoportja olyan sikeresnek mondható, hogy hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt méretteti meg magát. A műsor után Dobó Zoltán polgármester köszöntötte a gyermekeket, szülőket, majd átvette a szót Rohály János igazgató.  A vidám hangulatot a Zajongó gyermekzenekar biztosította.

 

 

Ugyan a koncert alatt táncba kezdtek a kisebbek a színpad előtt, de egyéb produkcióval is készültek az iskola harmadik osztályos néptáncosai.

 

 

Az intézménynek nem titkolt célja az óvodások bevonása az iskola életébe, ezt minden évben részben a nagy népszerűségnek örvendő rajzpályázatukkal érik el, amelynek hagyományosan a családi napon van az eredményhirdetése. Idén az Ősz-anyó volt a pályázat témája. Azt követően az iskola pedagógusaival lehetőség nyílt kézműveskedni, süniket, lámpákat, madárijesztőket, zászlókat, levélkéket készíteni. A felajánlásoknak köszönhetően,  a megjelentek forró italt, süteményt, zsíros kenyeret fogyaszthattak. A rendezvényt zsonglőr produkció és a látványos lampionos felvonulás zárta. A helyi  katolikus iskola fontosnak tartja az értékközvetítést és a közösségépítést is. A program segítségével a tanintézmény irányában nyitott és érdeklődő családok bepillantást nyerhettek az iskola életébe, szemléletébe, megismerhették pedagógusaikat. /szr/

 

 

Családi délután a kereszténység szellemében

| hírek, Kiemelt, kultúra, oktatás |