Idén is az elesettek gondozásáért felelős szakdolgozók megbecsüléséről szólt a Szociális Munka Napja ünnepség. A szféra helyi dolgozóit érintő méltatások, kitüntetések helyszíne a városi mozi volt hétfőn.

 

Rig Lajos a szociális szféra dolgozóinak nagyobb megbecsülését sürgette beszédében

 

Nincs még egy munka,  ahol ennyi kudarc, hiábavaló erőfeszítés, de ilyen sok siker, ennyi kellemetlen és kellemes meglepetés éri az embert. Nincs még egy munka, ahol ilyen nagy hatása lehet egy-egy jó, vagy jókor kimondott szónak…- Jean de Saint Exupéry szavaival köszöntötte a mozi ülőhelyeit elfoglaló szociális dolgozókat Kovács Melinda a rendezvény moderátora, majd átadta a szót Rig Lajosnak. Az országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus az idősgondozás, a családvédelem, a gyermekvédelem területén tevékenykedők jelenleg rendkívül alacsony erkölcsi, anyagi és szakmai megbecsülését helyezte kritikai észrevételeinek középpontjába és a szféra dolgozóinak méltó megbecsülését sürgette.

 

Dávid Ferenc biopolitikai szakértő

 

Az ünnepi esemény szakmai előadással folytatódott: Dávid Ferenc biopolitikai szakértő, Mértékletesség napjainkban címmel tartott előadást. A Kék Pont Alapítvány kiváló szakembere a függőségek kialakulását vette górcső alá. Szavai elsősorban a veszélyeztetett, de egészséges emberekhez szóltak, akiket az önmérséklet tudatos gyakorlására biztatott, a mértékletesség és az arany középkút megtalálásának szükségességét hangsúlyozta a leki és testi egészség megőrzése érdekében. A humorban és bölcs meglátásokban is bővelkedő előadást Tóth Rompos Patrícia és Müller Ilona közös zenei produkciója, majd kitüntetések átadása követte.

 

 

 

Az elismeréseket Dobó Zoltán polgármester, Sikos Rita a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója, Bögös Rita Zsuzsanna a Család és Gyermekjóléti Központ intézményegység vezetője, Szabó Ágota az idősek nappali ellátásának szakmai vezetője, Segesdi Anett bölcsőde vezető, Magvas Zoltán szociális vezető, Bolla- Danics Ildikó vezető gondozó, Nagy Judit intézményvezető, Tóth Csaba a Tapolca és Környéke Önkormányzati Társulás elnöke, lesenceistvándi polgármester, Pordán Katalin, Nagy Renáta intézményvezetők és Labovszky Tamara a TÁBITA alapszolgálatatási központ telepvezetője adta át az arra érdemesült tapolcai és környékbeli szociális munkatársaknak.

 

 

A kitüntetések átadói és a kitüntetettek közös fotón  /fotók: tl/

 

Elismerést vehetett át: Juhász-Horváth Szilvia szociális segítő, Végh Jenőné gondozó, Kozma Horváth Lilla kisgyermek nevelő, Farkasné Csizmadia Ilona kisgyermek nevelő, Pomózi Éva szociális munkatárs, Tóthné Dan Dorina szociális segítő, Kovács Imréné Anikó gondozó, Krózser Anett gondozó, Bakonyi Tamás gondozó, Bellér Ferencné személyi segítő, Cserei Rozália szociális munkás, Nagy Anita szociális gondozó, Lukács Tibor személyi szállító, Antal Tibor Imréné gondozó, Pordán Katalin intézményvezető, Enyingi Tibor családsegítő, Décsi Csaba családsegítő, Berkes Nikoletta szociális asszisztens, Bicsérdiné Németh Henriett idősgondozó, Üveges-Kovács Éva házigondozó, Ihász Katalin gondozó, Páhiné Balázs Andrea gondozó, Lampert Gézáné gondozó és Frallerné Varga Tímea gondozó. A kitüntetések átadását Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntője, majd állófogadás követte. /tl/

 

A gondoskodás a hivatásuk

| egészségügy, hírek |