Október harmadik hétvégéjén rendezték meg idén először, de hagyományteremtő szándékkal a RUNdevu Balatonfüred Ultramarathont, ahol a Tapolcai Trappolók is remekül szerepeltek.

 

 

A Tapolcai Trappolókat négy futó képviselte. Nagy Miklós és Földesi József (fölső kép balról), valamint Lajkó Mónika és Szalkai Zsolt (alsó kép). /Fotók: Tapolcai Trappolók, Tóth Attila/

 

Lapunkkal is megosztották a Trappolók a verseny részleteit, illetve eredményeiket. A két napos sporteseményen nyolc különböző távon rendeztek verseny. 6, 12, 24 és 48 órás, valamint félmaraton, maraton, 50 km és 100 km távokon indulhattak a résztvevők. A Trappolókat négy futó képviselte. Lajkó Mónika a 12 órás versenyben indult, mely alatt 107 km futott, ami a női mezőnyben a harmadik helyet jelentette számára.

 

Mónika a 12 órás futamban indult. A női mezőnyben harmadikként ért célba. /Fotó: Tóth Attila/

 

Földesi József és Nagy Miklós a 24 órás futamban indult. József 187 kilométerrel az összetettben az ötödik helyre küzdötte fel magát. Miklós élete leghosszabb távját, 161,6 km-t futott, amivel a tizenötödik helyen zárt.

 

 

Nagy Miklós és Földesi József a 24 órás versenyre nevezett. /Fotók: Tóth Attila/

 

Szalkai Zsolt időben és távban is eddigi leghosszabb futásán 48 óra alatt 263 km-t teljesített, amivel összetettben a nyolcadik helyen végzett. Megtudtuk, a szép eredményeken túl más miatt is különleges volt ez a verseny, hiszen a Nemzetközi Ultrafutó Szövetség bronz fokozatú versenye volt, tehát ezt már nemzetközileg jegyezték, az eredmények felkerültek a nemzetközi szövetség eredménylistájára. /Májer Edit/

 

Szalkai Zsolt 48 óra alatt 263 km-t teljesített. /Fotó: Tóth Attila/

 

Volt, aki 48 órán át futott

| hírek, sport |